Büyük Tuzak/ Aslı Der




 TANITIM

Felsefe eğitimli yazar Aslı Der, son romanında çocukları anadilin insan ve toplum yaşamındaki önemi üzerine düşünmeye davet ediyor. Fantastik öyküleri dinamik kurgularla işleyen yazar, anadilin yoksullaşması durumunda doğacak tehlikeleri, felsefi bir derinlik ve gerçekçi bir bakış açısıyla kaleme alıyor.

Eski bir laneti canlandıran Prens Milla, Masallar Ülkesi’nde bir felaketin başlamasına neden olur. Halk, kötü niyetli Milla yüzünden, hızla sözcüklerini unutarak kısa sürede konuşamaz hale gelir. Üstelik herkes, suçlunun Şeroks olduğuna inanır. Küçük Cadı artık hem kaçmak, hem de Milla’nın tuzağına düşen Fare Pibo’nun sarayın Arşiv Odası’nda yediği masalı yeniden yazmak zorundadır. Şeroks masalı zamanında yetiştiremezse, Masallar Ülkesi dilini de özgürlüğünü de yitirecek midir? 

YORUM


Puanım:5/5

Bir gün küçük fare masallar arşivine girerek kelimeler masalının bir kısmını yer ve masallar diyarından kelimeler kaybolmaya başlar. Kral küçük cadı Şeroks masalı tekrar yazma görevi verir. Şeroksun masalı yazma, masallar ülkesini kurtarma ve kötü Prens Milla ile mücadelesi başlar.

Kitapta anadilin önemine vurgu yapılmaktaydı. Dili sömürülen unutturulan bir ülkenin var olamayacağı çocuklara içten içe verilmişti. Kelimelere neden ihtiyaç duyduğuğumuz? Konuşmaya nasıl başlandığı hakkında masalımsı bir gerçeklilikle dile getirmişti Aslı Der.

Çocukların hayal dünyasını geliştirecek eğitici bir seri çocuklarınıza gönül rahatlığı ile okutabilirsiniz. Ben yarın öğrencilerime biraz okuyacağım seveceklerini düşünüyorum.( Başını anlatıp sonunu okuyacağım)Okumaları biraz daha ilerlediğinde okumaları için verebilirim 😊. Keyifli pazarlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder