ÇİFTLİK / EMLIY McKay


Yazar: Emily McKay
Çevirmen: Meral Şen
Sayfa Sayısı : 387
Yayınevi: Optimum Kitap



Lily ve ikiz kız kardeşi Mel'in bir planları vardır: Onları çevreleyen elektrik tellerinin arkasına geçip, özgürlüğe kavuşmak...Mel çevresindekilerle hemen hemen hiç konuşmamasına rağmen, diğerlerinin dikkatini çekmeyen şeyler, otistik oluşu sayesinde onun gözünden kaçmaz, elektrikli tellerin hangi kısmının geceleri devre dışı olduğu gibi... Çitleri geçmek kolay olmayacaktır fakat Lily planladığı kaçış için gerekenleri toparlarken tanıdık bir yüzle karşılaşır.
Carter, Lily'nin karantina başlamadan önceki günlerden bir arkadaşıdır. Uzun bir müddet yakalanmamayı başardığı için çiftliğin dışındaki dünyayla ilgili birçok işe yarar bilgi edinmiştir. Ancak çiftlikteki herkes gibi Carter da dışarının insanlar için çiftlikten daha tehlikeli olabileceğini bilir.

Acaba bu üç yoldaş dışarıda onları bekleyen Tick'lerden kaçmayı başarabilecekler mi? Birbirlerine tutunarak özgürlüklerine kavuşabilecekler mi? Yoksa tekrar vampirlerin ellerine mi düşecekler?
Müthiş bir macera ve kaçış öyküsü sizleri bekliyor. 👉Kitap ve Yazar Hakkında Bilgi
Emily McKay' in gençlik edebiyati türunde yazdığı ilk kitabı ve 3'lemenin birinci kitabı.

Kitap Lily, otistik kız kardeşi Mel ve okuldan eski arkadaşı Carter'in bakış açısından yazılmış. Kitabın konusu Lily ve Mel insanları  yanlış giden deneyler sonucu ortaya çıkmış olan Tick denen yaratıklardan  korumak için oluşturulmuş çiftlik yerde yaşadıklarını ve çiftliğin amacının insanları korumak olmadığinı, kuruluş amacının çok farklı olduğunu ögrenmeleri, dış dünyada yaşananlar üzerine kurulmuş.

👉Yorum
Kitap hak ettiği değeri kesinlikle bulamadı. Ben aralık ayında okudum kitabı  aradan uzun zaman geçmesine ragmen çok fazla yazılan çizilen olmadı. Yayınevi, reklamlar buna sebep olmus olabilir ama hak ettigi değeri bulmali. Konusu sıradan bir vampir hikayesi gibi dursada yanılıyorsunuz değil. Düşmanımız yanlış deneyler sonucu ortaya çıkmış "tick" ve bu yaratikları kullan, bu yaratıklari yönlendirme gücüne sahip insanlar... Vampir yok mu diyeceksiniz var! Ama öyle ısırdım vampir oldun değil diyorum ya farkli bir tadı var☺. Yani spolier vermeden konusundan içeriğinden bu kadar bahsedebilirim o kadar cok sevdim ki kitabı spolier verip kitapla aranıza girmek istemem yani 😅.Çoğu fantastik kitap gibi Çiftlik kitabıda okudar akıcı ve etkileyici ki bir bakıyorsunuz hemen bitmis. Kitap o kadar güzel bir yerde sonlandılmış ki ikinci kitabı sabirsızlıkla bekliyorum ama t
ürkçeye çevrilmesini bir süre daha bekleyeceğim galiba :( Okumadıysanız kesinlikle okuyun pişman olmazsınınız. 10 numara 5 yıldızlı bir kitap ☺ Tekrar ediyorum okuyun pişman olmazsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder